تاثیر موسیقی بی کلام در یادگیری
امروزه اکثر دانش آموزان هنگام مطالعه و درس خواندن به موسیقی گوش میدهند. موسیقی در یادگیری دانش آموزان به خصوص اگر به صورت بی کلام باشد، تاثیر زیادی دارد. نکته مهم این است که هنگام درس خواندن؛ دانش آموزان و فراگیران؛ باید از موسیقی صحیح استفاده کنند؛ تا تاثیر مثبتی بر روی فرایند یادگیری و آموزش آنها داشته باشد. اگر به صورت صحیح از موسیقی استفاده شود، سرعت یادگیری دانش آموزان بالاتر میرود.
موسیقی کلامی:
در موسیقی کلامی خواننده یک شعر را به صورت ریتمیک میخواند. گوش دادن به موسیقی کلامی در حین مطالعه مطالب درسی و درس خواندن، بر روی درک مطالب دانش آموزان تاثیر میگذارد و تاثیر منفی بر روی یادگیری دانش آموزان دارد. دانش آموز در حین پخش موسیقی کلامی نمیتواند تمرکز کند و میزان یادگیری او کاهش پیدا میکند. توصیه میکنیم دانش آموزان و فراگیران در حین مطالعه و آموزش، موسیقی کلامی گوش ندهند.
موسیقی بدون کلام:
گوش دادن به موسیقی بدون کلام در حین مطالعه، تمرکز دانش آموزان را بر هم نمیزند. موسیقی بدون کلام هنگام مطالعه مطالب درسی باعث افزایش تاثیر موسیقی در یادگیری دانش آموزان میشود. گوش دادن به موسیقی بدون کلام علاوه بر افزایش توان ذهنی دانش آموزان، باعث پیشرفت تحصیلی آنها هم میشود.
تاثیر موسیقی بر یادگیری هنگام درس خواندن:
تاثیرات موسیقی در یادگیری دانش آموزان مثبت و عامل ایجاد انگیزه بیشتر برای درس خواندن است. در ادامه مطلب از وب سایت انتخاب معلم خصوصی بلدیاب، شما را با فواید تاثیر موسیقی در یادگیری دانش آموزان آشنا افزایش انگیزه در دانش آموزان:
یکی از تاثیرات موسیقی هنگام درس خواندن این است که محیط اطراف مطالعه را از یکنواختی در میآورد و باعث افزایش انگیزه در دانش آموز میشود. بالا رفتن انگیزه به دانش آموزان کمک میکند تا تسلط بیشتری بر روی درس خواندن و یادگیری داشته باشند. از تاثیر موسیقی در یادگیری میتوانیم به افزایش هورمون دوپامین مغز اشاره کنیم، که موجب سرخوشی و حس مثبت در دانش آموزان میشود و فرایند یادگیری بهتر پیش میرود.
افزایش تمرکز در دانش آموزان:
دانش آموزان و فراگیران در حین مطالعه مطالب درسی و درس خواندن ممکن است فکرهای زیادی در ذهن داشته باشند و نتوانند درست بر روی مطالب درسی تمرکز کنند. برای اینکه بتوانند حواس پرتی و فکر کردن به موضوعات دیگر را کنار بگذارند و همچنین بهتر تمرکز کنند؛ میتوانند موسیقی گوش بدهند. گوش دادن به موسیقی و صدای آرامبخش آن کمک میکند تا بهتر تمرکز کنند و سرعت یادگیری دانش آموزان افزایش پیدا میکند.
کاهش استرس در دانش آموزان:
از دیگر تاثیر موسیقی در یادگیری میتوانیم به کاهش استرس اشاره کنیم. به خصوص اگر دانش آموزان هنگام درس خواندن و امتحان؛ موسیقی بدون کلام گوش بدهند؛ علاوه بر تاثیر آرامبخش آن؛ ضربان قلب دانش آموزان ریتم آرام میگیرد و میزان استرس کاهش مییابد.
بالا بردن قدرت حافظه در دانش آموزان:
ذهن دانش آموزان و فراگیران هنگام مطالعه مطالب درسی درگیر موضوعات دیگر میشود و در نتیجه تمرکز آنها بر روی مطالب کاهش مییابد. با توجه به نوع عملکرد مغز، موسیقی باعث بهبود عملکرد مغز و حافظه دانش آموزان میشود. گوش دادن به موسیقی با بالا بردن روحیه دانش آموزان، باعث افزایش قدرت حافظه آنها میشود.
مزایا و معایب تاثیر موسیقی در یادگیری دانش آموزان
در بالا به تاثیر موسیقی در یادگیری دانش آموزان اشاره کردیم. قصد داریم در ادامه مطلب از وب سایت بلدیاب; سایت تدریس خصوصی; به بررسی مزایا و معایب تاثیر موسیقی بپردازیم.
مزایای موسیقی در یادگیری دانش آموزان:
هنگام مطالعه و درس خواندن گوش دادن به موسیقی فواید و مزایایی دارد که شامل موارد زیر است.
- با گوش دادن به موسیقی نیمکره سمت چپ دانش آموزان تقویت و قدرت استدلال و زبانی بالا میرود.
- هماهنگی بین اعضای بدن مانند دست و چشم را بهبود میبخشد.
- خلاقیت در دانش آموزان افزایش پیدا میکند.
- موسیقی کمک میکند تا دانش آموزان قبول مسئولیت کنند.
- از تاثیر موسیقی در یادگیری میتوانیم به بهبود هوش فضایی و شرکت در کارهای گروهی در مدرسه اشاره کنیم.
- آرامبخش است و استرس دانش آموزان کاهش پیدا میکند.
- باعث افزایش مهارتهای شنیداری دانش آموزان و فراگیران میشود.
- باعث ایجاد انگیزه در دانش آموزان و موفقیت آنها در جامعه میشود.
- نظم و صبوری را در دانش آموزان تقویت میکند.
- مهارتهای خواندن با گوش دادن به موسیقی افزایش مییابد.